Sastanak idući tjedan

Izetbegović tvrdi da je dobio odgovor od Čovića - ''povijesni pomak''

Nakon što je Bakir Izetbegović najavio sastanak s Draganom Čovićem, tvrdi i da imaju dogovor
Vijesti / Politika | 29. 05. 2021. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović tvrdi da je dobio odgovor od lidera HDZ-a Dragana Čovića.

Izetbegović je jučer u Mostaru najavio sastanak s Čovićem koji bi se trebao održati idućeg tjedna u Sarajevu, a u vezi s izmjenama Izbornog zakona.

“Imamo dominaciju manjine u parlamentima. Oni tvrde da imaju dominaciju većine kada je u pitanju izborni proces. Mi tvrdimo da imamo dominaciju manjine kada su u pitanju parlamenti, odnosno da HDZ koji ima petinu ili manje od petine ruku u Zastupničkom domu kroz Dom naroda zaustavlja što god hoće”, kazao je Izetbegović.

Kako je naveo, to se potvrdilo u slučajevima imenovanja nove Vlade FBiH, Ustavnog suda i mnogim drugim stvarima za koje su, kaže Izetbegović, zainteresirani.

“Imamo dominaciju s njihove strane i mi tražimo da se ta stvar riješi. Jučer sam po prvi put dobio odgovor od gospodina Čovića da su oni vjerojatno spremni da idu u tom smjeru i to bi bio povijesni pomak. Ako se nadležnost domova naroda, federalnog i državnog, svede na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, onda je mnogo toga dalje moguće pokrenuti”, naveo je Izetbegović, a piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close